11 TIPOV PRE KRÁSNU PLEŤ

Staráte sa o svoju pleť správne? Aká je vaša skincare rutina? Máme pre vás tipy pre krásnu a zdravú pleť:

  1. Večer si dôkladne odlíčte a umyte tvár – ak máte make-up, dvojfázové čistenie je nevyhnutné. Dajte si záležať a make-up odstráňte dôkladne, inak bude pleť ráno pôsobiť unavene. Malý tip – odlíčte sa hneď po príchode domov, pokiaľ sa už nikam nechystáte. A pozor! Odlíčenie neznamená umytie. Po dôkladnom odlíčení si tvár ešte raz poriadne umyte.
  2. Tvár si umývajte aj ráno – tvár je potrebné umyť aj ráno, zbavíte sa tak nočných nánosov potu, rôznych nečistôt a zvyškov krému.
  3. Používajte denný, nočný aj očný krém – určite nestačí jeden „univerzálny“ krém na všetko. V okolí očí je pokožka oveľa tenšia a jemnejšia, doprajte jej špeciálnu starostlivosť. Nočný krém môže byť hustejší a výživnejší ako denný.
  4. Používajte krém s OF 30 a viac – každý deň, za každého počasia, 365 dní v roku.
  5. Investujte do kvalitnej pleťovej kozmetiky – nedajte sa zlákať lacnými odličovacími obrúskami, či krémom „all in na všetko“. Doprajte si kvalitu, toniká, séra, masky, rozmaznávajte sa.
  6. Veľa spite – spánok je veľmi dôležitý pre správne fungovanie celého tela. Jeho nedostatok sa okamžite prejaví aj na vašej pleti.
  7. Zdravo sa stravujte – tráviaci trakt má vplyv na vzhľad a stav pokožky na celom tele, najmä na tvári. Obmedzte alkohol, bielu múku a cukor. Odporúčame užívanie doplnkov s vitamínom D a probiotikami.
  8. Dodržiavajte pitný režim – voda je základ a je nevyhnutná pre správne fungovanie kože aj celého tela. Najlepšia je čistá, neochutená, bez bubliniek, prípadne nesladené bylinkové čaje.
  9. Vyhýbajte sa stresu – v dnešnej dobe rada na zlato, vieme ? Športujte, relaxujte, meditujte, tancujte, čítajte, … robte, čo vás baví, aby telo vyplavilo endorfíny a udržalo hladinu stresu v norme.
  10. Nefajčite – to je úplný základ zdravej a krásnej pleti. Naozaj, hneď s tým prestaňte!
  11. Choďte ku kozmetičke – aspoň 1x mesačne si doprajte profesionálnu starostlivosť v kozmetickom salóne.

Rada na záver – zabudnite na odličovacie obrúsky, micelárnu vodu, penivé produkty s obsahom SLS/SLES, produkty na zmatnenie pleti a kefku na tvár.

Call Now Button