7 MÝTOV O CELULITÍDE

Celulitída. Milióny žien na celom svete, bez ohľadu na vek či konfekčnú veľkosť, bojujú s niektorou z jej foriem. Pomarančová pokožka dokonca neobchádza ani mužov, aj keď je u nich zriedkavejšia. Ak ste sa práve rozhodli zbaviť sa jej, mali by ste vedieť, čo na celulitídu skutočne funguje a čo je iba mýtus.

1. PROBLÉMOM JE VODA

Tukové bunky obsahujú iba 10 % vody, jej prebytok alebo nedostatok stav celulitídy veľmi neovplyvní. Voda však vplýva na hydratáciu a celkový vzhľad pokožky, preto sa určite oplatí dbať na pravidelný pitný režim.

 

2. PO SCHUDNUTÍ ZMIZNE

Celulitída trápi aj chudé ženy, pretože tukové hrčky sa vytvárajú v spojivových vláknach medzi kožou a svalmi. Nadváha stav celulitídy zvýrazní, ale ani drastické chudnutie nepredstavuje vhodné riešenie. Ak počas prísnej diéty necvičíte a nestravujete sa vyvážene, môžete dokonca stav vašej kože zhoršiť.

 

3. OPÁLENIE POMÁHA

Opaľovanie na slnku alebo v soláriu celulitídu iba zhoršuje. UV lúče narúšajú kolagénové vlákna, čím kožu oslabujú a pripravujú ju o pevnosť a elasticitu. Celulitída sa tak stáva viditeľnejšou, hoci to tak možno na prvý pohľad nevnímate.

 

4. CVIČENIE JE ZBYTOČNÉ

Najlepším spôsobom v boji s celulitídou je podľa mnohých odborníkov cvičenie a pravidelný pohyb. Celulitída je spôsobovaná ochabnutím svalov, keď sa tieto oddelia od pokožky a tukové vrstvy sa stávajú viditeľnejšími. Cieleným a pravidelným posilňovaním môžete prinavrátiť pokožke stratenú pružnosť, čo vzhľad celulitídy výrazne zjemňuje.

 

5. KOZMETIKA NEFUNGUJE

Spevňujúce prípravky vďaka aktívnym látkam naozaj vedia prejavy celulitídy viditeľne zlepšiť. Pri aplikácii krémov a sér postupujte presne podľa návodu od výrobcu a na prvé účinky trpezlivo počkajte aspoň 30 dní. Odporúčame doplniť aktívnu masáž špeciálnou rukavicou alebo bankou. Krvný obeh sa tak zlepší a koža sa vypne.

 

6. ZLOZVYKY SA ODPÚŠŤAJÚ

Fajčenie, pitie alkoholu či nosenie pritesnej bielizne môžu stav vašej pokožky výrazne zhoršiť. Cigaretový dym a alkohol znižujú prietok krvi a oslabujú cievy, čím sa narúša produkcia kolagénu v organizme. K obmedzeniu prietoku krvi môže dôjsť aj v súvislosti s pritesným oblečením.

 

7. STRAVA ZA CELULITÍDU NEMÔŽE

Niektoré potraviny dokázateľne ovplyvňujú stav celulitídy a dokonca pomáhajú v boji proti jej vzniku. Strava bohatá na živiny, ako je lecitín, esenciálne mastné kyseliny, aminokyseliny a antioxidanty znižujú bunkový zápal, vyplavia nadbytočné tekutiny a zvyšujú krvný obeh.

Ak sa chcete celulitídy zbaviť, stavte na biele mäso, špenát, zeler, sóju, fenikel, ľadový šalát, fazuľu či ryby. Pomáhajú tiež rôzne bobule, orechy, vajcia, ovsené vločky, celozrnné pečivo a cestoviny, kyslomliečne výrobky, zelený a biely čaj, granátové jablká, mrkva, papriky, paradajky, karfiol, citrusové plody, brokolica a avokádo.

Naopak, vyhýbať by ste sa mali jednoduchým cukrom a potravinárskym farbivám, alkoholu, nasýteným tukom, plnotučným mliečnym výrobkom, slaným pochutinám, umelým sladidlám či priemyselne spracovaným potravinám. Obmedzte príjem bielych cestovín, ryže, chleba, instantných polievok a konzerv.

Call Now Button