CELULITÍDA

Celulitída je známa už niekoľko storočí, dnes trápi 80-90% európskych žien. V poslednom čase postihuje čoraz mladšiu populáciu žien, dokonca aj mužov. U nich sa objavuje na miestach, kde je koža vystavená nadmernej záťaži. Celulitída nesúvisí bezprostredne s nadváhou – aj štíhla žena či športovkyňa môže mať celulitídu.

Celulitída nie je choroba. Nespôsobuje bolesti a neohrozuje fyzické zdravie, avšak negatívne vplýva na psychiku postihnutých žien. Postupuje pomaly a zákerne, najmä, ak jej to nevedomky samy umožňujeme. Objavuje sa na stehnách, zadku, bruchu, ale aj ramenách.

Prečo vzniká

Príčin je viacero – dedičná dispozícia, hormón estrogén, zlá životospráva, málo tekutín, fajčenie, alkohol, káva, stres, nedostatok pohybu, tehotenstvo. Ohrozené sú ženy som slabým väzivom, červenými žilkami, so sklonom ku kŕčovým žilám a hemoroidom.

Ako s ňou bojovať

„Zázračný liek“ na celulitídu neexistuje. Prvý stupeň, ktorý je takmer neviditeľný, si nevyžaduje žiadne špeciálne prístupy. Pri ďalších stupňoch je najúčinnejšia kombinácia vhodnej stravy, pitného režimu, očistných kúr, pohybu, kozmetických anticelulitík a rôznych masáží. Pomôcť môžu aj prírodné extrakty z rastlín ako – pupkovník ázijský, gurarana, zázvor, brečtan popínavý, škorica, pagaštan konský, ginko biloba, klinčekovec voňavý, listnatec tŕnitý, andrióba amazonská, rozmarín, či rašelinový íl alebo čierne bahno z Mŕtveho mora.

Call Now Button