Aký je rozdiel medzi DIÓDOVÝM a ALEXANDRITOVÝM laserom?

Obidva prístroje fungujú na princípe premeny svetelného laserového lúča na tepelnú energiu, ktorá spôsobí zničenie vlasovej cibuľky. Aký je teda medzi nimi rozdiel?

Štúdia publikovaná v lekárskom žurnále LASERS IN MEDICAL SCIENCE potvrdila, že epilácia chĺpkov diódovým laserom je v porovnaní s laserom alexandritovým účinnejšia a vďaka kontaktnému chladeniu aj menej bolestivá. Diódový laser používa vyššiu vlnovú dĺžku (808nm), ktorá prepúšťa menej svetla ako alexandritový laser s vlnovou dĺžkou 755nm.

Plocha nástavca, ktorým preniká laserový lúč je pri diódových laserom menšia ako pri alexandritových, čo môže mať vplyv na dĺžku trvania ošetrenia.

Svetelný lúč diódového lasera má vyššiu vlnovú dĺžku ako lúč alexandritového lasera, preto preniká hlbšie do pokožky. V oblastiach ako chrbát, brada či stehná sú cibuľky chĺpku uložené v hlbších vrstvách kože. Alexandritovým laserom budete musieť podstúpiť viac opakovaní zákroku ako diódovým laserom, tým pádom vás to bude aj viac stáť.

Diódový laser má nižšiu účinnosť na bledé a tenké chlpy, alexandritový laser si s nimi poradí lepšie. S diódovým laserom je možné ošetrovať aj lokality, kde inak hrozí vyššie riziko vzniku nežiaducej pigmentácie (tvár).

Veľmi dôležitou súčasťou laserovej epilácie je chladenie, ktoré chráni pokožku pred popálením a znižuje bolestivosť zákroku. Pri ošetrení alexandritovým laserom dochádza k prudkému schladeniu pokožky kryogénnym sprejom pár milisekúnd pred každým zábleskom laserového lúča. Diódový laser chladenie zabezpečuje zafírovou chladiacou hlavicou.

Call Now Button