LASEROVÁ EPILÁCIA

a jej výhody

Hoci o laserovej epilácii uvažujete najmä v lete, kedy máte plné zuby otravného depilovania, či nekonečného holenia, ideálne obdobie na jej realizáciu je na jeseň. Pokožka vtedy nie je opálená, laserový lúč preto dokáže účinne zamerať tmavú cibuľku chĺpku. Navyše, čím skôr s epiláciou začnete, tým viac času máte na odstránenie neželaného ochlpenia ešte pred letom. Ošetrenie je totiž potrebné opakovať 6-8 krát (počet opakovaní je individuálny, závisí od viacerých faktorov) každé 3-8 týždňov.

Ako prebieha zákrok

Ošetrenie je takmer bezbolestné vďaka aktívnemu chladeniu pokožky počas zákroku. Na ošetrovanej ploche môžete pociťovať jemné štipkanie či pichanie. V niektorých prípadoch je epilácia laserom sprevádzaná miernym začervenaním pokožky, ktoré do pár hodín po zákroku úplne zmizne.

Príprava na epiláciu a starostlivosť po

Na laserovú epiláciu je vhodná neopálená pokožka. 6 týždňov pred plánovaným zákrokom si chĺpky nedepilujte ani inak nevytrhávajte, môžete si ich len holiť alebo zastrihávať nožničkami. Po zákroku sa po dobu 2-3 týždňov neodporúča opaľovanie, návšteva sauny, vírivky, bazénu. Lokality vystavené slnečnému žiareniu je potrebné natierať krémom s OF50.

Výhody

  • pomáha riešiť aj zarastajúce chĺpky, podráždenú pokožku, zápaly, jazvy, pigmentové škvrny a iné.
  • šetrí čas. Prieskum ukázal, že ženy strávia počas svojho života v priemere 72 dní holením nôh. Áno, 72 dní. To je 1 728 hodín. K výraznej redukcii až trvalému odstráneniu chĺpkov na ošetrovanej oblasti stačí absolvovať 6-8 ošetrení laserom. Trvalé odstránenie chĺpkov na celých nohách vám tak zaberie najviac 8 hodín života. Dosť veľký rozdiel, však?
  • šetrí peniaze. Áno, je síce drahšia ako balík žiletiek, avšak z dlhodobého hľadiska je finančne výhodnejšia. Ak by sme si porátali celoživotné náklady na žiletky, holiace gély a upokojujúce krémy po holení, výsledné číslo by bolo omnoho vyššie. Priemerná žena minie na holiace potreby za život údajne okolo 18 000 €. Toľko za laserovú epiláciu nezaplatíte ani keby ste sa dali epilovať „od hlavy až po päty“.
  • skoncuje s podráždenou pokožkou. Holenie a voskovanie spôsobujú podráždenie pokožky, zarastanie chĺpkov, či zapálenie cibuliek. Navyše v priebehu niekoľkých dní, či dokonca hodín sa začnú znovu objavovať otravné chĺpky a celý proces s ich odstraňovaním sa môže začať odznova.
  • ide o momentálne najtrvalejšiu a najkvalitnejšiu metóda odstraňovania chĺpkov na trhu. Výsledkom je dokonale jemná a hebká pokožka bez podráždenia, ktorú holením nedosiahnete.
Call Now Button